Reserveer nu

Omgeving van vakantiehuisje Tummetot in Norg (Drenthe)

Het dorp Norg:

Norg is een prachtig brinkdorp in de provincie Drenthe met verschillende winkels, zowel supermarkten als gezellige sneupwinkeltjes.  Er is een warme bakker, een bouwmarkt, een schilderwinkel e.d. De viskar staat regelmatig op de Brink om u te verwennen met verse vis van uitstekende kwaliteit.
Er zijn een aantal uitstekende restaurants aanwezig alsmede een pizzeria, snackbars, een pannenkoekhuis e.d.
Bij twee fietsenwinkels in Norg kunt u eventueel fietsen huren

Er is regelmatig markt op het gezellige kerkplein in het centrum van Norg.
In de zomermaanden worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Er zijn braderieën, excursies, markten (paardenmarkt) en sportevenementen.

Norg bezit twee molens, waarvan er één regelmatig te bezichtigen is.
Verder zijn er een overdekt zwembad, tennisbanen, een survivalbaan en een crossbaan.

Vlakbij vakantiewoning Tummetot zijn er bijzondere natuurgebieden om te bezoeken:

Bij het Noordsche Veld is een Natuurplaats  even buiten Norg. (www.denatuurplaats.nl). Hier kunt u informatie over de omgeving kunt halen. U kunt er mooie wandeltochten van diverse afstanden maken en heerlijk kunt koffie drinken of lunchen. Daar is ook een fantastische natuurspeelplaats voor de kinderen, een ontdekroute en een laarzenpad. Zie meer informatie verder op deze pagina. In de vakanties worden daar interessante activiteiten georganiseerd zoals lezingen, natuurtochten en cursussen.

Norg heeft een groot aantal prachtige Saksische boerderijen, die net buiten het centrum liggen.
In de buurt van Norg bevindt zich het Ronostrand, een grote recreatieplas met breed zandstrand en weide, speeltuin en restaurant.
In Een, een dorp vlakbij Norg is een huifkarrencentrum.
Bij Westervelde is een klein hunebed te bezichtigen, evenals tussen Peest en Zeijen. Bij Steenbergen bevindt zich een groot hunebed.

Daarnaast is er natuurlijk volop gelegenheid om te wandelen en te fietsen door de prachtige omgeving van Drenthe met bossen, heide, ruime vergezichten en karakteristieke dorpjes. Dit kan meteen vanuit Tummetot.

In de buurt van Norg zijn er veel mogelijkheden om interessante uitstapjes te maken:

Norg ligt een kleine 10 km. van het dorp Roden, dat behalve veel gezellige winkels ook een speelgoedmuseum heeft, waar op het binnenplein oude spelen uitgeprobeerd kunnen worden.

Norg ligt op 20 km. van Groningen en op 12 km. van Assen. Beide steden zijn gezellige steden om te bezoeken en er te winkelen of uit te gaan.
In Groningen vindt u o.a. het bekende Groninger Museum, waar naast de vaste collectie regelmatig een interessante tentoonstelling is te bekijken en in Assen vindt u o.a. het Verkeerspark en het Drenths Museum.

Vanaf vakantiehuisje Tummetot kunt u lopend, fietsend of met de auto naar het natuurreservaat Het Noordsche Veld. Een authentieke veldkeienweg voert u door een jong bosgebied dat overgaat in een heideterrein van ca. 75 hectare. Dit is een uniek gebied om te wandelen of te fietsen.
De talrijke archeologische bijzonderheden zoals grafheuvels, maken dit een uniek gebied. Daarnaast zijn er verschillende dieren te zien. Het gebied wordt bewoond door een kudde witte geiten en een kudde Schotse Hooglanders.

Het Fochteloërveen is met de fiets of de auto makkelijk bereikbaar en ligt zo’n 10 km. van Norg. Het is een geliefde plek voor vogelaars. Er zijn verschillende veenplanten te zien zoals mossen en pluis. Er is een vogelkijkhut, Schotse Hooglanders en Galloways.
U kunt eventueel daarna doorrijden of fietsen naar Veenhuizen om het gevangenismuseum te bezoeken.

In Borger vindt u het grootste hunebed van Drenthe en een informatiecentrum over hunebedden.
Vlakbij Borger vindt u ook het Boomkroonpad. U maakt hier een wandeling door de toppen van de bomen

Meer activiteiten vindt u in de map die aanwezig is in de vakantiewoning Tummetot in Norg.