Reserveer nu

Omgeving van vakantiehuisje Tummetot in Norg (Drenthe)

Norg is een prachtig brinkdorp in Drenthe met diverse winkels, zowel supermarkten als gezellige sneupwinkeltjes, een warme bakker, een bouwmarkt, een schilderwinkel e.d. De viskar staat regelmatig op de brink om u te verwennen met verse vis van uitstekende kwaliteit.
Er zijn een aantal uitstekende restaurants aanwezig alsmede een pizzeria, snackbars, een pannenkoekhuis e.d.
Bij de  fietsenwinkel in Norg kunt u eventueel fietsen huren.

Er is regelmatig markt op het gezellige kerkplein.
In de zomermaanden worden er allerlei attracties en activiteiten georganiseerd zoals braderieën, excursies, markten (paardenmarkt), sportevenementen en spelen voor de kinderen. (IKR)
Norg bezit twee molens, waarvan er één regelmatig te bezichtigen is.
Verder zijn er een overdekt zwembad, tennisbanen en een crossbaan.

Norg heeft een groot aantal prachtige Saksische boerderijen, die net buiten het centrum liggen.
In de buurt van Norg bevindt zich het Ronostrand, een grote recreatieplas met breed zandstrand, weide, speeltuin en restaurant.
In Een, een dorp vlakbij Norg is een huifkarrencentrum.
Bij Westervelde is een klein hunebed te bezichtigen, evenals tussen Peest en Zeijen, bij Steenbergen bevindt zich een groot hunebed.

Daarnaast is er natuurlijk volop gelegenheid om te wandelen en te fietsen door de prachtige omgeving van Drenthe met bossen, heide, ruime vergezichten en karakteristieke dorpjes.

Enkele bijzonderheden in de buurt van Norg

Norg ligt een kleine 10 km. van het dorp Roden, dat behalve veel gezellige winkels ook een speelgoedmuseum heeft, waar op het binnenplein oude spelen uitgeprobeerd kunnen worden.

Norg ligt op 20 km. van Groningen en op 12 km. van Assen. Beide steden zijn gezellige steden om te bezoeken en er te winkelen of uit te gaan.
In Groningen vindt u o.a. het bekende Groninger Museum, waar naast de vaste collectie regelmatig een interessante tentoonstelling is te bekijken en in Assen vindt u o.a. het Verkeerspark en het Drenths Museum.

Vanaf vakantiehuisje Tummetot kunt u lopend naar het natuurreservaat Het Noordsche Veld. Een authentieke veldkeienweg voert u door een jong bosgebied dat overgaat in een heideterrein van ca. 75 hectare. Dit is een uniek gebied om te wandelen of te fietsen.
De talrijke archeologische bijzonderheden zoals grafheuvels, maken dit een uniek gebied. Daarnaast zijn er verschillende dieren te zien. Het gebied wordt bewoond door een kudde witte geiten en een kudde Schotse Hooglanders.

Het Fochteloërveen is met de fiets of de auto makkelijk bereikbaar en ligt zo’n 10 km. van Norg. Er zijn verschillende veenplanten te zien zoals mossen en pluis. Er is een vogelkijkhut, Schotse Hooglanders en Galloways.
U kunt eventueel daarna doorrijden naar Veenhuizen om het gevangenismuseum te bezoeken.

In Borger vindt u het grootste hunnebed van Drenthe en een informatiecentrum over hunebedden.
Vlakbij Borger vindt u ook het Boomkroonpad. U maakt hier een wandeling door de toppen van de bomen

Meer activiteiten vindt u in de aanwezige map in Tummetot.