Reserveer nu

16 mei 2024

We hebben genoten in het huisje Tummetot. Alles is aanwezig en de grote tuin is mooi om in te zitten. Regelmatig kwamen een eekhoorn en gaai hun voedsel ophalen. De fiets- en wandeltochten waren prachtig in de mooie Drentse natuur. Ook een bezoek aan het gevangenismuseum is de moeite waard en het dorp Orvelte is prachtig. We hebben een mooie, zonnige vakantie mogen genieten.  D. en R.

2 mei 2024

Wat een heerlijke plek, Tummetot is comfortabel, alles aanwezig. En de tuin is geweldig. We hebben erg geboft met het weer, eindelijk veel zon en warmte. We hebben ook een hunebedtocht gedaan. Geweldig. Er kwam ook even een hert in de tuin. We hopen zeker terug te komen. M. J. en M.

22 september 2023

We hebben een heerlijke nazomerweek gehad in Tummetot. We hadden een pindaslinger opgehangen voor de koolmezen. De eekhoorns ontdekten die ook en hadden hem zomaar te pakken. We zagen ook twee staartmezen, gaaien, boomklevers en boomkruipers en merels, spechten en een brutaal roodborstje. Heerlijk is die grote bostuin! Tot volgend jaar. R. en K.

29 augustus 2022

Wij kwamen weer helemaal tot rust en tot onszelf in de prachtige natuur om Tummetot. Bedankt voor de gastvrijheid en tot een volgende keer. W en T

30 juni 2022

Bedankt voor het lenen van je huisje. We hebben een hele goede vakantie gehad. S.

8 oktober 2021

Wij hadden een heerlijke week in Tummetot. Het was prachtig om het samenspel tussen de eekhoorns en de gaai te zien: de eekhoorns pakten de pinda’s uit het voederhokje en de gaai keek toe waar de eekhoorns de pinda’s verstopten. Vast voor hun wintervoorraad. Zodra hij zijn kans schoon zag, pakte hij de pinda’s uit de geheime bergplaatsjes. De eekhoorns werden woest en gingen hem achterna. Verder hebben we veel gelezen en wandelingen gemaakt. B en Y

10 juli 2021

Wij genieten van deze prachtige plek. Het is hier werkelijk fantastisch! N. en M.

30 april 2021

Beste Yvonne. Wat een paradijsje hier! We kregen bezoek van: de boomkruiper, de boomklever, de koolmees, de pimpelmees, de matkopmees, de vink, de appelvink, de goudvink, de gaai, de merel, zanglijster, het roodborstje, de kleine bonte specht en natuurlijk de eekhoorn. En ineens liepen er een reebok en een reegeit door de tuin! Wij komen hier zeker een keer terug. P. en W.

21 april 2021

Al was het kort, het was heerlijk om weer eens in Drenthe te zijn. Wat een fijne plek in het bos is dit! Zo stil, met alleen de zingende vogels die hier nog te horen zijn. Tummetot is een huisje waar echt aan alles is gedacht, heel prettig. We hebben genoten en gaan ontspannen weer terug naar de Randstad. E. en H.

2 januari 2021

Wij hebben een heerlijke kerstvakantie in Tummetot doorgebracht en genoten van de stilte en de natuur. Elke dag zagen we eekhoorns in de tuin die druk bezig waren de pinda’s die we hadden neergelegd, te verstoppen en op te eten. Ook zagen we gaaien, boomklevers en -kruipers, roodborstjes, mezen en vinken. Een levend schilderij. s Avonds hoorden we de bosuilen roepen, een prachtig geluid. We zijn helemaal tot rust gekomen en gaan weer fris aan het nieuwe jaar beginnen. B en Y.

23 oktober 2020

Ik was hier met mijn kleinkinderen. We hebben genoten van zompen bij de ven, klimmen in de bomen, marshmallows eten bij de vuurkorf, schommel/touwladder/ringen en de vele spelletjes. Verstoppertje in het donker was lekker griezelig.

16 oktober 2020

Wat een gouden plekje? De reetjes renden net al door de tuin en we zagen eekhoorns en veel vogels. L en T

25 september 2020

Rust, rust, rust! Ik ben hier helemaal bijgekomen van mijn drukke baan.

20 augustus 2020

Het was heerlijk om hier te zijn, mooie wandelpaden en fietspaden. Het weer was een paar dagen wat minder maar we zaten lekker warm bij de kachel te lezen en spelletjes te doen. Huisje Tummetot in Norg is een prachtig plekje. R en T

14 augustus 2020

We hebben zo genoten van de tuin en het huisje. Ja, het was heel warm maar in de tuin was het heerlijk onder de beuk. Hartelijk dank en hopelijk tot volgend jaar. J en JW

24 juli 2020

Onze eerste vakantie met 3 kindjes is ons goed bevallen in uw vakantiewoning Tummetot (Norg). Onze jongste van 5 maanden heeft verwonderd gekeken naar de bomen en gelachen naar de vlinders in de prachtige bostuin. Onze twee meiden hebben zich dagelijks vermaakt met het leuke speelgoed en de schommel/ringen/touwladder. We bezochten het speelgoedmuseum en Kabouterland. Al met al een magische week. Bedankt voor de gastvrijheid! J en J en kinderen

10 juli 2020

Ook hebben we de “big five” gezien:  1. roodborst, 2. eekhoorn, 3. bonte specht, 4. “apen” in het klimpark, 5. en als klap op de vuurpijl: een ree die zomaar door de tuin sprong terwijl wij aan de koffie zaten. Geweldig, wat een cadeau! We hebben een fijne tijd gehad met z’n vieren. G. en E.

3 juli 2020

Een verborgen parel in de natuur, dit huisje van weleer.

19 juni 2020

Het was heel bijzonder om hier (in vakantiehuisje Tummetot) met mijn twee zoons te zijn en herinneringen op te halen aan vroeger (15 jaar geleden). Voor mij was het de derde keer dat ik hier was. Heel warm en vertrouwd, bedankt voor de goede zorgen. Je hebt ons hiermee heerlijke dagen bezorgd. Tot ziens. S.

24 april 2020

We hebben genoten van de rust en de ruimte hier, veel gewandeld en gefietst. We troffen prachtig weer. Ook hebben wij de specht, Vlaamse Gaai en eekhoorns gezien. Wie weet komen we nog eens terug. W en E.

14 april 2020

We hadden een heerlijk lang Paasweekend met alle kinderen in Tummetot. Ze hebben heerlijk buiten gespeeld met het aanwezige buitenspeelgoed en we hebben lekker gebanjerd bij de ven in het achterbos. Bedankt.

3 jan 2020

Bedankt voor de lekkere jam en koekjes bij aankomst. We hebben een mooie winterweek gehad: lage temperaturen en een heerlijk zonnetje erbij. En een knus oud&nieuw gevierd. Voor onze hondjes was het vuurwerk ver genoeg weg. We hebben alle puzzels gemaakt, ook onze puber-slungels. Misschien tot ziens, groetjes fam B.

22 aug

We hebben een fijne vakantieweek gehad in Tummetot. We hebben veel gefietst en gewandeld in de omgeving. Het huisje staat op een mooie plek en is gezellig. Bedankt.

19 juli

Omdat we ons nieuwe huis in Norg nog wat moesten verbouwen, zijn we met onze twee kleine kinderen, een aantal weken in Tummetot verbleven. Dat bleek een prima oplossing!

9 juni

We hadden heerlijke Pinksterdagen in je huisje met 2 volwassenen en 3 kinderen. Die hebben zich prima in de bostuin vermaakt. Bij de vuurkorf hebben we broodjes gebakken. Het theehuis de Bosrand op een kwartier lopen was een heerlijke locatie om wat lekkers te nemen en daar vlakbij hebben we het laarzen (blote voeten)pad gedaan.

25 april 2019

Wij hebben een heerlijke paasweek in Tummetot gehad. Het was prachtig weer zodat we buiten eieren konden verstoppen, schommelen, aan de ringen hangen en op de touwladder klimmen. De klimboom op de Voorste weg was erg in trek, evenals de IKR zandvlakte. Oma en kleinkinderen.

2 januari 2019

Bedankt voor de leuke week die wij hier hebben gehad. Wij hebben genoten van de omgeving en de beesten die wij cadeau kregen erbij. Zoals de uilen ’s morgens, pimpelmees en koolmees en tokkel, eekhoorn en zelfs een ree die om het hoekje kwam kijken. Heel leuk. Alles was naar wens. F en S

26 oktober 2018

Inmiddels weer thuis aangekomen en de meeste spullen weer opgeruimd.
Ik hoop dat we alles naar wens hebben achter gelaten.
We hebben heerlijke gewandeld en gefietst.
Bedankt dat we gebruik mochten maken van jullie vakantiehuis Tummetot.

3 augustus 2018

Wat bijzonder om op een onbekende plek te komen, ver weg van ons eigen wereldje, waar je je meteen helemaal thuis voelt. We hebben genoten van alle fijne plekjes en de mooie omgeving. Voor de kinderen zijn de klimbomen in de tuin en de schommel en touwladder een groot feest, net als alle bospaadjes en verborgen hutten in het bos. De eerste dagen hadden we genoeg aan de heerlijke tuin, daarna hebben we nog wat uitstapjes gedaan:

We hopen hier zeker terug te komen. Zomerse groeten van C, H, R, J en B

20 juli 2018

We gaan weer naar huis maar hadden nog best een weekje willen blijven. We hebben volop genoten van de stille weggetjes en de mooie fietspaden. Onze kleinzoons fijndruk bezig geweest met de spelletjes, vooral Kwispel en het Elfstedenspel waren favoriet. Het waren voor ons een paar mooie weken in Tummetot. Hartelijke groet W en A

2 mei 2018

Ik heb heerlijke dagen in en om Tummetot gehad met mijn drie kleinkindjes. Er was veel speelgoed voor binnen en buiten en alles was keurig schoon en gezellig. Elke dag kwam de eekhoorn een paar keer op bezoek. We hebben pinda’s in de voederkast gedaan. Tummetot, je ziet ons vast binnenkort weer terug. Bedankt. Oma, R, M en V

3 jan 2018

Wat een prettig en knus huisje! Met onze kinderen en kleinzoon hebben we hier ontzettend genoten.Van de ontzettend grote tuin hebben we hoofdzakelijk van achter het raam genoten want het regende niet weinig, op één dag na. Gelukkig is er veel licht in de tuin en voelden ons daarmee en met het verzorgde huisje met veel spelletjes, heel goed en konden ons heerlijk ontspannen. Tummetot het huisje en Tummetot de kabouter zullen we niet gauw  vergeten.

Tot ziens E en N; A, M en J

20 okt

We hebben genoten van de mooie omgeving van Norg en het schitterende weer. En natuurlijk van het privé bos bij Tummetot. We hebben het huisje blinkend schoon achtergelaten.                                                                                                                                                                                                        A en E

16 okt

Wij hebben lekker genoten van het huisje en natuurlijk van het weer. Veel gezien van de omgeving en lekker uit eten geweest in het dorp. Mooi huisje met veel grond en dus veel ruimte voor de vogels en de vele paddenstoelen, echt iets voor ons.

Bedankt voor het verblijf en vriendelijke groet A en M

11 sept

In de prachtige grote tuin van Tummetot heeft M (net 1 jaar) heel wat kruipuurtjes doorgebracht. Ondanks dat we ook regen hebben gehad, hebben we geweldig genoten. Het huisje heeft alles wat je nodig hebt voor een vakantie. Wij gaan weer opgeladen terug en in onze omgeving zijn al wat vrienden en bekenden op de hoogte van jouw huisje door onze positieve mond – tot – mondreclame. Bedankt voor de heerlijke bramenjam njammie njammie.

Lieve groet R, J en M

14 aug

Wij hebben een heerlijke tijd gehad in Tummetot!
Genoten van de bostuin, het is er zo heerlijk stil en ondanks de wat lage temperaturenhebben we  veel buiten kunnen eten.
De omgeving is prachtig, veel gefietst en gewandeld, en Norg is een leuk plaatsje.
C en O

3 aug

Het was een prachtige vakantie. De bostuin was fantastisch, boven verwachting. We hadden graag nog een poosje willen blijven. We hebben elk meubel en randje gepoetst bij vertrek met respect voor je lieve huisje en gastvrijheid. De bramenjam was zalig, hopelijk tot ergens volgend jaar.

M en G met dochtertje E

17 juli

Ik was met mijn kleindochter een paar dagen in Tummetot. Ze heeft genoten van de schommel en touwladder in de tuin. Bij de zandvlakte op 3 minuten lopen hebben we kastelen gebouwd en in bomen geklommen. ’s Avonds bij de vuurkorf patat met appelmoes gegeten. Al met al hebben we heerlijke dagen gehad.

25 juni 2017

Sehr ruhig und idyllisch gelegen. Super Unterkunft. Nicht luxuriös, aber alles da was man für einen erholsamen Urlaub braucht.

Lars

8 mei 2017

We hebben 2 heerlijke dagen gehad in Tummetot met prachtig weer. Barbecue, vuurkorf, biertje.. wat wil je nog meer? Bedankt.

JP

5 mei 2017

We hebben fijne dagen gehad in het huisje. We waren reeds bekend met Tomte Tummetot. Onze kinderen zitten allemaal op de Vrije school en het boekje over de kabouter is lange tijd veel voorgelezen op lange donkere winterdagen….en mijn vrouw heeft ooit een Tomte gemaakt van wol. Zoeen als op de foto aan de muur in het huisje.

Ondanks de lage temperaturen hebben we lekker gewandeld en hebben de kinderen lekker in de tuin gespeeld. Het is fijn slapen wanneer het echt donker en stil is.  Ook nog bedankt voor de heerlijke jam.

E.J.

13 maart 2017

We hebben een fijn weekend gehad met mijn ouders. Het was ook prachtig weer.

M.G.

2 januari 2017

In dorpen rond Norg wordt traditioneel carbidschieten gedaan. Voor toeristen leuk om eens mee te maken.

29 december

Wat hebben jullie een gezellig huisje en wat een prachtige omgeving. We komen vast nog eens terug.

A.R.

29 oktober

Het was leuk om jullie weer eens te zien en wat hebben jullie een gezellig huisje op een prachtige plek.  We hebben konijnen en eekhoorns gezien en ons prima vermaakt. Het museum in Assen vonden we schitterend en de jongens ook.

Bedankt en tot ziens

Familie van B.

22 oktober

We hebben een heerlijke vakantie gehad. Wat een prachtige plek en knus huisje! We hebben ervan genoten.

We hebben de speurneuzentocht bij de Bosrand gedaan, dat was ook erg leuk, dank voor de goeie tip. Verder heerlijk gewandeld, leuke dorpjes bezocht en de kinderen hebben veel in de tuin gespeeld.

Dank voor de gastvrijheid ?

Hartelijke groet, O en N, L en T

1 september

We hebben echt genoten…bedankt. We troffen het enorm met het weer en hebben veel gefietst.                                                      Je huisje is weer lekker schoon

R en A

19 augustus

We hebben prachtig weer gehad en weer genoten van deze plek. Het huisje is goed compleet ingericht. Al zijn we hier nu verschillende jaren geweest, we hopen volgend jaar weer te komen.

Fam C

20 juli

We hebben genoten met onze drie kleine kinderen. De oudste van bijna 4 jaar zei: “hoeven we hier noooiiiitttt meer weg?”

14 juni

Wij hebben een heerlijke zonnige week in Tummetot gehad met ons zoontje. Hij ontdekte al gauw het speelgoed in het schuurtje, de duwkar en ook de schommel was groot succes. In ons enthousiasme is het blik van stoffer&blik gesneuveld. We hebben een nieuw setje neergezet. Heerlijk nieuwe energie opgedaan en lekker gegeten in Norg. We komen vast weer een terug.

R, M en M

mei 2016

Ondanks het tegenvallende weer , was het heerlijk vertoeven in Tummetot. Vooral de twee kleintjes hebben genoten van de bostuin.  3 1/2 maand was best lang met ons zessen in de vakantiewoning en soms was het wat schipperen. We hebben het goed gehad. Bedankt

E en G

winter en voorjaar

Fijn dat wij een paar maanden in Tummetot mogen verblijven, zodat we kunnen omkijken naar een andere woning. Met onze vier kinderen hebben we het hier prima naar onze zin. Zij kunnen gewoon naar hun eigen school blijven gaan en we hebben het gezellig in het huisje. We doen spelletjes, zitten bij de kachel en er wordt huiswerk aan de keukentafel gemaakt. Nu mogen we de aprilmaand nog van het voorjaar en de vogeltjes genieten.

E en G

kerstvakantie 2015

Heerlijke week gehad in Norg. We hebben ontzettend mazzel gehad met het weer en dus heerlijke wandelingen gemaakt met de hond. Ik geloof dat ze het nog moeilijk zal krijgen thuis zonder zo’n heerlijk bos.                           Het huisje had alle basisvoorzieningen. Bedankt voor het verblijf hier.

D-H

herfstvakantie 2015

De eerste avond was het meteen raak. Wij kwamen voor onze rust maar er was ’s nachts om half 3 een drukte en lawaai van jewelste in de tuin. Er werd geklopt op de deur en pas toen we naar beneden keken, zagen we dat er een hele kabouterfamilie voor de deur stond. Hun huisjes waren platgereden door een grote tractor en ze zochten onderdak tot ze hun huisjes hadden gerepareerd… enz. enz. De rest van het verhaal staat in de map in Tummetot te lezen. Ondanks het onverwachte bezoek hebben we een heerlijke week in Tummetot gehad en zijn helemaal bijgetankt.

Bedankt en misschien tot ziens.

Veenstra

21 – 28 augustus

Hallo Yvonne. Ons weekje zit er ook weer op. We gaan een dagje eerder weg dan de bedoeling was.  Het weer zat niet mee maar we hebben het wel heel goed naar ons zin gehad. Lekker gewandeld etc. en genoten van de prachtige omgeving en de rust. De hele beestenboel kwam voorbij en dat was erg leuk. Misschien tot een volgende keer en bedankt.

Groetjes I & N

24 juli – 1 augustus

Bedankt voor de gastvrijheid, we hebben hier erg genoten. Helaas hadden we de eerste week niet echt mooi weer. Daarna hebben we nog superfijne dagen gehad. Met de Norgse vierdaagse hadden we achtergrondmuziek bij ons vuurtje. We komen graag nog een keer terug en gaan het zeker aanraden. Veel geluk en groetjes.

Van. H.

10 – 17 juli

Na een druk en enerverend jaar, zijn we weer helemaal bijgekomen deze week in uw vakantiewoning. We hebben veel gelopen en vooral de wandeling Esdorpenlandschap was fantastisch. In het Wapen van Norg hebben we heerlijke scholletjes gegeten. We hebben het goed gehad, bedankt en graag tot een volgende keer.

Fam. Wouterse

3 – 10  juli

Beste mevrouw Yvonne Haringa

We zijn blij dat we van de last minute gebruik maakten: Tummetot is een fijne plek geweest voor onze vakantie. We hebben gefietst en gewandeld en zijn naar Groningen geweest (de rondvaart is een aanrader) en naar Assen. Het was steeds weer goed thuiskomen in Tummetot. Bedankt voor de jam en we hopen dat we de woning goed hebben achtergelaten. Bedankt voor het vertrouwen en misschien tot volgend jaar.

Anneke en Henry

26 juni – 2 juli

Hoi Yvonne

Tummetot wat hebben wij genoten!

De rust en de vogeltjes. ’s Morgens heerlijk rustig wakker worden op het terras in het zonnetje.  Mooie wandelingen in de omgeving gemaakt. De kinderen vonden het laarzen/blotevoetenpad richting Theehuis ook heel leuk. Bedankt voor het potje eigengemaakte Tummetotjam. De spechten zijn wel op bezoek geweest en ook de goudvink hebben we gezien. Maar de eekhoorn is zeker met vakantie, wij hebben hem deze dagen niet gezien.

Bedankt en groeten van Roel, Wendy, Chris en Matty

5 -12 juni 2015

Beste mevrouw Haringa

Wij hebben een heerlijke week in Tummetot gehad. Van de kinderen hoefden we de bostuin niet uit, zij hebben zich prima vermaakt met de schommel en de touwladder en in hun zelfgemaakte hut gespeeld. We konden zo lekker in de tuin zitten lezen maar hebben ook een paar keer gefietst en gewandeld. We hadden een paar dagen met regen en hebben toen het museum in Assen bezocht en zijn naar het zwembad in Norg geweest. Er waren voor de kinderen veel spelletjes in het kastje. De eekhoorn hebben we elke dag wel even op bezoek gekregen om de nootjes uit het voederhuisje te eten. Ook zagen we o.a. boomklevers, Vlaamse Gaaien en zelfs konijntjes. Nog bedankt voor de leuke attentie bij binnenkomst en misschien tot ziens. De pizzeria in Norg was een prima aanrader.

Fam. Broersen

30 – 31 mei 2015  

Lieve mama

Fijn dat we de familiedag in de bostuin van Tummetot mochten doorbrengen. Het was onverwacht heerlijk weer zodat het met 29 volwassenen en 6 kinderen geen probleem was. Bedankt voor de leuke speurtocht die je voor ons had gemaakt. Ik stuur je wel wat foto’s zodat je kunt zien hoe gezellig de tuin eruit zag met slingers, stoelen en allemaal vrolijke mensen. De meesten hebben je visitekaartje meegenomen, dus je hoort vast nog wel wat.

liefs van Roos